Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σχετικά με το Ροταράκτ


Το Ροταράκτ είναι ένας Όμιλος προσφοράς υπηρεσιών για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, που υποστηρίζεται από το Ρόταρυ. Οι Όμιλοι Ροταράκτ οργανώνονται συνήθως σε κοινοτικό επίπεδο ή σε πανεπιστήμια και υποστηρίζονται από τον τοπικό Ροταριανό Όμιλο κάνοντάς τους αληθινούς «συνεργάτες στην προσφορά υπηρεσιών» και βασικά μέλη στην Οικογένεια του Ρόταρυ.
Μέσω του προγράμματος Ροταράκτ, οι νέοι ενήλικοι όχι μόνο αυξάνουν τη γνώση και τις δεξιότητές τους, αλλά καλύπτουν επίσης τις φυσικές και κοινωνικές ανάγκες των κοινοτήτων τους, ενώ παράλληλα προωθούν τη διεθνή κατανόηση και την ειρήνη μέσω ενός πλαισίου φιλίας και προσφοράς υπηρεσιών.
Όλες οι δράσεις του Ροταράκτ ξεκινούν σε τοπικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή οι Όμιλοι Ροταράκτ έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις πηγές του Διεθνούς Ρόταρυ και του Ροταριανού Ιδρύματος.
Ως ένα από τα σημαντικότερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα προγράμματα του Ρόταρυ, με περισσότερους από 8.000 Ομίλους σε περίπου 155 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, το Ροταράκτ έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Οι Ροταράκτορες συχνά αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομίλων Ιντεράκτ και συμμετέχουν στο RYLA. Οι Ροταράκτορες μπορούν επίσης να γίνουν Πρεσβευτικοί Υπότροφοι ή μέλη Ομάδων Ανταλλαγής Μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου